ΔΔιοικητικό Συμβούλιο (Δ.Σ.)

Γεώργιος Τανισκίδης

Πρόεδρος, Μη Εκτελεστικό Μέλος

GEORGIOS TANISKIDIS_2

Διαθέτοντας εμπειρία 30 ετών στον τραπεζικό χώρο, ο κ. Γεώργιος Τανισκίδης κατέχει τη θέση του Προέδρου της Optima bank από τον Ιούλιο του 2019.

Ξεκίνησε τη σταδιοδρομία του ως δικηγόρος στο δικηγορικό γραφείο Rogers & Wells στη Νέα Υόρκη. Επιστρέφοντας στην Ελλάδα, εντάχθηκε στη Motor Oil Ελλάς.

Η σταδιοδρομία του στον τραπεζικό χώρο ξεκίνησε το 1990 στη Xiosbank, ως Επικεφαλής Consumer Business Group και Branch Network. Κατόπιν της εξαγοράς της Xiosbank (τέλη 1998) από την Τράπεζα Πειραιώς, ο κ. Τανισκίδης ανέλαβε τη θέση του Γενικού Διευθυντού και συμμετείχε στην Επιτροπή Στρατηγικού Σχεδιασμού.

Από το 2002 έως τον Ιούνιο 2010, υπό την ιδιότητα του Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου της Millennium bank Ελλάδος, ο κ. Τανισκίδης οδήγησε την Τράπεζα στην υλοποίηση των στόχων της πολύ νωρίτερα του αναμενομένου. Στο ίδιο διάστημα ηγήθηκε της εξαγοράς τραπεζικού ιδρύματος στην Τουρκία που μετονομάστηκε σε Millennium bank Turkey και διετέλεσε μέλος του Διοικητικού της Συμβουλίου.

Από τα τέλη Ιουλίου έως τον Οκτώβριο του 2011, ο κ. Τανισκίδης διετέλεσε Προσωρινός Διευθύνων Σύμβουλος της Proton Bank κατά τη διάρκεια της μεταβατικής περιόδου, όπου διατήρησε επιτυχώς τη ρευστότητα της τράπεζας και την πρόσβασή της στις αγορές εν μέσω μίας ταραχώδους περιόδου έως τη διάσπασή της.

Από το 2003 έως το 2005, διετέλεσε Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Visa International Europe.

Έχει διατελέσει για πολλά χρόνια Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών.

Σήμερα συμμετέχει σε Διοικητικά Συμβούλια σε διάφορες εταιρείες στους τομείς του εμπορίου, της μεταποίησης και της ναυτιλίας (π.χ. Μύλοι Λούλη – Χ.Α.Α., EuroDry Ltd – NASDAQ, Euroseas Ltd – NASDAQ).

Επιπλέον ο κ. Τανισκίδης από τον Ιούνιο του 2002 είναι ενεργό μέλος του διεθνούς οργανισμού ηγετικών στελεχών YPO. Διετέλεσε μέλος του Περιφερειακού Συμβουλίου Ευρώπης για οκτώ συναπτά έτη και υπήρξε Πρόεδρος της Εκτελεστικής Επιτροπής του Ευρωπαϊκού Περιφερειακού Συνεδρίου το οποίο διεξήχθη στην Αθήνα το 2016, με τρομερή επιτυχία.

Επιτέλεσε καθοριστικό ρόλο στην εξαγορά της Marfin Bank Ρουμανίας (νυν VISTA BANK). Οραματίστηκε επίσης τη δημιουργία μίας τράπεζας χωρίς βεβαρυμένο ιστορικό στην Ελλάδα. Επεδίωξε τον στόχο του και τελικά πέτυχε την εξαγορά της Επενδυτικής Τράπεζας Ελλάδος (νυν Optima bank). Ήδη η Optima bank έχει στα τρία χρόνια λειτουργίας της μια αξιοθαύμαστη πορεία και αποτελεί τράπεζα αναφοράς στο ελληνικό τραπεζικό στερέωμα. Το 2022 η Optima bank υπερτριπλασίασε τα οργανικά της αποτελέσματα του 2021. 

Ο κ. Τανισκίδης είναι κάτοχος πτυχίου Νομικής από τη Νομική Σχολή του Πανεπιστήμιου Αθηνών, όπου αποφοίτησε πρώτος τη τάξει, και Master of Laws (LL.M.) από τη Νομική Σχολή του University of Pennsylvania.