Η

Η καλύτερη αντιμετώπιση είναι η πρόληψη

Λειτουργούμε με υπευθυνότητα και σεβασμό ως προς τους υπαλλήλους μας και το ευρύ κοινό. Προσαρμόζουμε και τροποποιούμε τη λειτουργία μας.

Εκ μέρους όλων μας στην Optima bank, λυπούμαστε ειλικρινά για οποιαδήποτε αναστάτωση έχει προκληθεί σε εσάς και τους οικείους σας από την πανδημία Covid-19. Ευχόμαστε όσο πιο σύντομα να επανέλθουμε σε φυσιολογικούς ρυθμούς.

Αυτή την περίοδο, ύψιστη προτεραιότητα για εμάς είναι η προστασία των εργαζομένων και των πελατών μας από τον κορωνοϊό, καθώς και η συμμετοχή μας στην προσπάθεια αποφυγής της εξάπλωσής του.

Για τον λόγο αυτόν, προσαρμόζουμε και τροποποιούμε τον τρόπο λειτουργίας μας, λαμβάνοντας μια σειρά μέτρων που έχουν ως στόχο την πρόληψη, αλλά και τη συνέχιση παροχής των υπηρεσιών μας προς εσάς με τον ασφαλέστερο τρόπο.

OPTIMA BANK WEBSITE Infographic 1803 Gr

Συγκεκριμένα:

 • Υποστηρίζουμε έμπρακτα την οδηγία Μένουμε Σπίτι, εφαρμόζοντας ήδη την εργασία εξ’ αποστάσεως σε ποσοστό άνω του 70% του συνόλου των εργαζομένων μας, ποσοστό που αυξάνεται καθημερινά. Στα στελέχη που εργάζονται από το σπίτι, έχουμε εξασφαλίσει την υποδομή για να συνεχίσουν να σας εξυπηρετούν απρόσκοπτα στα τηλέφωνα που ήδη γνωρίζετε. Ενημερωθείτε για τα τηλέφωνα επικοινωνίας των καταστημάτων μας εδώ. Όλο το προσωπικό μας έχει ενημερωθεί για τις οδηγίες προστασίας και υγιεινής του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (Ε.Ο.Δ.Υ.), τις οποίες έχουμε αναρτήσει και στα καταστήματά μας.
 • Έχουμε ενισχύσει την καθημερινή καθαριότητα σε όλους τους χώρους εργασίας τόσο στα κεντρικά γραφεία μας όσο και στα καταστήματα του δικτύου μας.
 • Έχουμε εφοδιάσει όλα τα καταστήματα με ειδικά απολυμαντικά και φροντίζουμε να καθαρίζεται κάθε επιφάνεια μετά από κάθε συναλλαγή.
 • Έχουμε τοποθετήσει συσκευές απολύμανσης χεριών για τους πελάτες και για το προσωπικό στην είσοδο κάθε καταστήματος, στους χώρους αναμονής και στα meeting rooms.
 • Ακολουθούμε τις οδηγίες της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας και περιορίζουμε τον αριθμό των πελατών που βρίσκονται ταυτόχρονα εντός του καταστήματος σε πέντε.
 • Έχουμε σταματήσει τις συναντήσεις στους χώρους εργασίας και τις έχουμε αντικαταστήσει με τις εναλλακτικές των video conference ή teleconference.
 • Έχουμε απαγορεύσει τα επαγγελματικά ταξίδια στο εξωτερικό και παράλληλα έχουμε δώσει αυστηρή σύσταση για την αποφυγή ταξιδιών για προσωπικούς λόγους.
 • Έχουμε δώσει σαφείς οδηγίες προς όλους τους εργαζόμενούς μας σχετικά με τις ενέργειες στις οποίες θα πρέπει να προβούν, σε συνεννόηση με τον γιατρό τους και τη Διεύθυνση Ανθρώπινου Δυναμικού, σε περίπτωση που εμφανίσουν συμπτώματα του ιού, υποψιάζονται ότι έχουν μολυνθεί ή έχουν επιστρέψει πρόσφατα από χώρες/περιοχές όπου ενδημεί ο ιός.

Στο πλαίσιο της οδηγίας Μένουμε Σπίτι σας προτρέπουμε να επιλέγετε εναλλακτικούς τρόπους για την εξυπηρέτησή σας όπως:

 • Να διενεργείτε τις χρηματιστηριακές σας συναλλαγές μέσω του Optima bank trader.
 • Να κάνετε τις αγορές σας με τη χρήση των χρεωστικών και πιστωτικών καρτών της τράπεζάς μας.
 • Να χρησιμοποιείτε τα ΑΤΜ του δικτύου καταστημάτων μας και το σύνολο των ΑΤΜ του δικτύου ΔΙΑΣ.

Σας υπενθυμίζουμε ότι εξακολουθεί να βρίσκεται στη διάθεσή σας η υπηρεσία Optima bank viewer με την οποία μπορείτε να βλέπετε τα προϊόντα που τηρείτε στην τράπεζά μας (καταθέσεις, δάνεια, κάρτες) καθώς και τις κινήσεις τους, ενώ μπορείτε να επικοινωνείτε τηλεφωνικά με το στέλεχος της τράπεζας που σας εξυπηρετεί για οποιαδήποτε άλλη συναλλαγή.

Την παρούσα χρονική στιγμή, προτεραιότητα έχει η διασφάλιση της υγείας όλων μας. Είναι επιβεβλημένο να ενημερωνόμαστε συνεχώς, να παραμένουμε ψύχραιμοι και να ακολουθούμε πιστά τους κανόνες υγιεινής. Παρακολουθούμε διαρκώς τις εξελίξεις και σε άμεση συνεργασία με τις Αρμόδιες Αρχές, είμαστε έτοιμοι να υιοθετήσουμε πρόσθετα μέτρα, εφόσον χρειαστεί.

Όλοι εμείς στην Optima bank, είμαστε δίπλα σας σε αυτή τη δοκιμασία και ευχόμαστε υγεία για εσάς και τις οικογένειές σας. Μένουμε σπίτι, παίρνουμε τα κατάλληλα μέτρα και κοιτάμε το μέλλον με αισιοδοξία.