ΝΤα νέα μας

Τώρα η Optima bank στο IRIS payments και με περισσότερες καινοτομίες

Ευκολία μεταφοράς χρημάτων μέσω IRIS payments
Ευελιξία πληρωμών με κωδικό QR ή RF

Αθήνα, 30.1.2024

Η Optima bank εμπλουτίζει τις επιλογές πληρωμών που έχουν οι πελάτες της στη διάθεσή τους. Με την προσθήκη νέων λειτουργιών, χαρακτηριστικά των οποίων είναι η καινοτομία, η ταχύτητα και η ευελιξία, διευκολύνεται η καθημερινότητα τόσο των ιδιωτών πελατών όσο και των επιχειρήσεων.

Πιο συγκεκριμένα, με την εγγραφή τους στο IRIS payments, μέσα από το Optima mobile app, οι ιδιώτες πελάτες θα μπορούν να αποστέλλουν αλλά και να λαμβάνουν χρήματα διατραπεζικά - με ημερήσιο όριο 500€ - με χρήση μόνο του αριθμού κινητού του παραλήπτη, χωρίς να χρειάζεται να γνωρίζουν τον ΙΒΑΝ. Η διαδικασία μεταφοράς χρημάτων ολοκληρώνεται μέσα σε δευτερόλεπτα χωρίς κόστος και με άμεση ενημέρωση του αποδέκτη.

Ως προς τους επαγγελματίες πελάτες, με την ενεργοποίηση της λειτουργίας, δημιουργείται αυτόματα ένας μοναδικός κωδικός QR και μπορούν να δέχονται πληρωμές από τους πελάτες τους απλά με το ΑΦΜ ή τον αριθμό κινητού ή με τη σάρωση του κωδικού QR.

Παράλληλα, με στόχο η τράπεζα να προσφέρει μεγαλύτερη ευελιξία στους πελάτες της, ανανέωσε τις υπηρεσίες πληρωμών, προσφέροντας τη δυνατότητα να πραγματοποιούν ευκολότερα πληρωμές μέσα από τα digital κανάλια της. Συγκεκριμένα, μέσω του Optima e-banking οι πελάτες μπορούν να πραγματοποιούν πληρωμές με λίγα μόνο κλικ, χωρίς να χρειάζεται να αναζητήσουν την κατηγορία ή την επωνυμία του οργανισμού που θέλουν να πληρώσουν, απλά συμπληρώνοντας τον κωδικό ενιαίας συναλλαγής πληρωμής (RF). Αντίστοιχα, μέσω του Optima mobile app, η πληρωμή ολοκληρώνεται άμεσα, σαρώνοντας τον κωδικό QR του λογαριασμού.

Η Optima bank συνεχίζει να εμπλουτίζει συνεχώς τις υπηρεσίες πληρωμών προς όφελος των πελατών της. Οι νέες λειτουργίες έρχονται να προστεθούν σε καινοτομίες που μόνο η τράπεζα διαθέτει στην ελληνική αγορά όπως, η μεταφορά κεφαλαίων ακόμα και σε 10’’ με κόστος απλού εμβάσματος και η δυνατότητα συγκέντρωσης, παρακολούθησης και διαχείρισης όλων των συνδρομών σε υπηρεσίες, όπως για παράδειγμα πλατφόρμες ψηφιακής μουσικής ή συνδρομητικής τηλεόρασης, μέσα από τα digital κανάλια.

Ο κ. Αλέξανδρος Βλαγκούλης, Head of Products & Marketing της Optima bank, δήλωσε σχετικά:

Στην Optima bank εξελισσόμαστε διαρκώς. Εκσυγχρονίζουμε και παράλληλα απλοποιούμε τις υπηρεσίες μας προκειμένου να διευκολύνουμε τις καθημερινές συναλλαγές των πελατών μας. Τώρα, προσφέρουμε στους πελάτες μας, περισσότερες επιλογές για ευκολία και ευελιξία στις πληρωμές τους, έχοντας πάντα ως γνώμονα τη βέλτιστη εξυπηρέτησή τους.