ΕΕκτελεστική Επιτροπή

Θεόδωρος Γεωργακόπουλος

Credit & Recoveries

THEODOROS GEORGAKOPOULOS

Διαθέτοντας πάνω από 25 έτη εμπειρίας στον τραπεζικό χώρο και ιδιαίτερα στη Διαχείριση Πιστωτικού Κινδύνου Εταιρικής & Λιανικής Τραπεζικής, ο κ. Θεόδωρος Γεωργακόπουλος κατέχει τη θέση του Επικεφαλής του τομέα Credit & Recoveries της Optima bank.

Ξεκίνησε τη σταδιοδρομία του το 1994 στην Τράπεζα Εργασίας, όπου εργάστηκε στον κλάδο Επιχειρηματικής Τραπεζικής ως Senior Credit Analyst στους τομείς των Μικρών και Μεσαίων Επιχειρήσεων και Δανείων Μικρών Επιχειρήσεων.

Το 2001 εντάχθηκε στην ομάδα της Novabank, όπου συνέλαβε και υλοποίησε τον σχεδιασμό και τη δημιουργία του Τομέα Credit της Τράπεζας.

Κατά το διάστημα 2005 – 2008 διετέλεσε Επικεφαλής του Τομέα Business Banking Credit της Millennium Bank. Στη συνέχεια προήχθη σε Deputy Chief Credit Officer της Τράπεζας και παρέμεινε στη θέση αυτή έως το 2012.

Το 2012 δημιούργησε από την αρχή τη Μονάδα Corporate Recovery & Collections της Millennium Bank.

Μετά τη συγχώνευση της Millennium Bank με την Τράπεζα Πειραιώς το 2013, έγινε Διευθυντής του Τομέα Mortgage Credit του Ομίλου Πειραιώς.

Το 2018 μετακινήθηκε στη Ρουμανία, όπου ανέλαβε τη θέση του Αναπληρωτή Διευθύνοντος Συμβούλου της Marfin Bank Romania (νυν Vista Bank) μετά την εξαγορά της Τράπεζας από τον Όμιλο Βαρδινογιάννη.

Από τον Μάιο του 2019, συμμετείχε στην εξαγορά της Επενδυτικής Τράπεζας της Ελλάδος, νυν Optima bank.

Ο κ. Γεωργακόπουλος είναι κάτοχος πτυχίου Οικονομικών Επιστημών από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.