ΕΕκτελεστική Επιτροπή

Άκης Γιούχας

Technology & Operations

AKHS GIOUCHAS

Διαθέτοντας πάνω από 20 έτη εμπειρίας στον τραπεζικό χώρο, ο κ. Άκης Γιούχας κατέχει τη θέση του Chief Operating Officer της Optima bank.

Ξεκίνησε τη σταδιοδρομία του στην Accenture (Γερμανίας) το 1995, όπου συμμετείχε σε μεγάλα προγράμματα μετασχηματισμού και αναδιοργάνωσης σημαντικών γερμανικών τραπεζών και εταιρειών επεξεργασίας πιστωτικών καρτών.

Το 2001 εντάχθηκε στην ιδρυτική ομάδα της νεοϊδρυθείσας Proton Bank (Ελλάδας) ως CIO, εγκαθιστώντας τα συστήματα πληροφορικής της τράπεζας και επεκτείνοντας τις (επενδυτικές) υπηρεσίες και το δίκτυο καταστημάτων της.

Το 2013 επέστρεψε στην Accenture (Ελλάδας), όπου ήταν υπεύθυνος για την παροχή τεχνολογικών συμβουλών στο πλαίσιο των χρηματοοικονομικών υπηρεσιών της Accenture και υπό αυτή την ιδιότητά του, υλοποίησε διάφορα έργα στρατηγικής στον τομέα της πληροφορικής. Αργότερα, έγινε Υπεύθυνος Υποδομών, Λειτουργιών και Ασφάλειας για όλους τους κλάδους.

Τον Ιούνιο του 2019 εντάχθηκε στην εκτελεστική ομάδα της Optima bank με εντολή να μετατρέψει τις λειτουργίες και τα συστήματα πληροφορικής σε ψηφιακή κινητήρια δύναμη της τράπεζας.

Ο κ. Γιούχας είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου στην Επιστήμη Υπολογιστών από το Πολυτεχνείο του Βερολίνου.