ΕΕκτελεστική Επιτροπή

Αντώνης Μούζας

Brokerage

ANTONIS MOUZAS

Ο κ. Μούζας έχει μακρά εμπειρία σε διοικητικές θέσεις σε Τράπεζες και πολυεθνικές καθώς και ως μέλος Διοικητικών Συμβουλίων Ελληνικών και Ξένων τραπεζών. Σήμερα κατέχει τη θέση του Επικεφαλής της Γενικής Διεύθυνσης Brokerage της Optima bank.

Ξεκίνησε στον τραπεζικό χώρο από το Τμήμα Καταναλωτικής Πίστης της XiosBank το 1994, και στη συνέχεια εργάστηκε στο Group της Toyota Hellas.

Το 2000 μετακινήθηκε στην Millennium Bank ως Διευθυντής Πιστωτικών Προϊόντων, Επικεφαλής της Στεγαστικής Πίστης, ενώ το 2013 μετά την επιστροφή του από το εξωτερικό, ως Γενικός Διευθυντής του Corporate και του Investment Banking.

Στο εξωτερικό, από το 2006 μέχρι το 2013, έχει εργαστεί ως Γενικός Διευθυντής και μέλος Δ.Σ. στην Millennium Bank στην Τουρκία και Ρουμανία με διαφορετικές αρμοδιότητες, όπως Χρηματοδοτήσεων Μεγάλων και Μικρών επιχειρήσεων, Πίστης, I.T, Δικτύου Καταστημάτων, Αναδιαρθρώσεων και Εισπράξεων Ληξιπρόθεσμων Δανείων.

Μεταξύ 2014 και 2017 έχει εργαστεί σε συναλλαγές επενδυτικής τραπεζικής (Core Capital Partners  & Fedra Capital) κυρίως σε αναδιαρθρώσεις κοινοπρακτικών δανείων και εξαγορές εταιρειών στην Ελλάδα, στην Τουρκία και στην Ρουμανία, με συνολική αξία συναλλαγών άνω του 1 δισεκατομμυρίου ευρώ. 

Το 2017 συμμετείχε στην ομάδα του Ομίλου Βαρδινογιάννη που εξαγόρασε την Marfin Bank Ρουμανίας (μετέπειτα Vista Bank), όπου εργάστηκε ως CEO μέχρι το 2020.

Ο κ. Μούζας είναι κάτοχος πτυχίου Οικονομικών Επιστημών από τη Σχολή Οικονομικών & Νομικών Επιστημών του Α.Π.Θ., MBA από το ALBA Business School και μεταπτυχιακής εκπαίδευσης από το INSEAD.