ΕΕκτελεστική Επιτροπή

Γιάννης Πάρνης

Human Resources

GIANNIS PARNIS

Διαθέτοντας πάνω από 35 έτη εμπειρίας στον τραπεζικό χώρο, ο κ. Γιάννης Πάρνης κατέχει τη θέση του Επικεφαλής Διεύθυνσης Ανθρώπινου Δυναμικού της Optima bank.

Ξεκίνησε τη σταδιοδρομία του στο Ναυτιλιακό Κατάστημα της Barclays PLC το 1984, όπου εργάστηκε σε διάφορες θέσεις στον Τομέα Εξυπηρέτησης Πελατών.

Το 1991 εντάχθηκε στη Xiosbank ως Διευθυντής Καταστήματος, ενώ το 1996 μεταφέρθηκε στο Τμήμα Personal Banking, όπου παρέμεινε έως το 2000.

Το 2000 μετακινήθηκε για σύντομο χρονικό διάστημα στην Telesis Επενδυτική Τράπεζα ως Διευθυντής του Δικτύου Private και του Personal Banking.

Αργότερα το 2001, ο κ. Πάρνης εντάχθηκε στη Millennium bank όπου παρέμεινε επί σχεδόν 13 έτη, αρχικά στη θέση του Περιφεριακού Διευθυντή Δικτύου Λιανικής. Στη συνέχεια μετακινήθηκε στον τομέα Ανθρώπινου Δυναμικού όπου ανέλαβε τη θέση του Επικεφαλής, συμβάλλοντας στην απονομή του 3ου Βραβείου "Καλύτερου Εργασιακού Περιβάλλοντος" στην Τράπεζα (2009), δίνοντας το έναυσμα για μία οργανωτική δομή διαφάνειας και αξιοκρατίας, σε συνδυασμό με ένα ευχάριστο καθημερινό περιβάλλον.

Στα τέλη του 2013, όταν η Millennium bank συγχωνεύθηκε με την Τράπεζα Πειραιώς, ανέλαβε τη θέση του Senior Director Group Human Resources & Organizational Health.

Από τον Απρίλιο του 2019 συμμετείχε στη μετατροπή της Επενδυτικής Τράπεζας της Ελλάδος σε Optima bank ως υπεύθυνος για όλα τα θέματα Ανθρώπινου Δυναμικού.

Ο κ. Πάρνης είναι κάτοχος πτυχίου Τοπογράφου Μηχανικού από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής.