ΕΕκτελεστική Επιτροπή

Αναστασία Πετσινάρη

Legal

ANASTASIA PETSINARI

Διαθέτοντας πάνω από 20 έτη σημαντικής εμπειρίας στον τραπεζικό χώρο, η κα. Αναστασία Πετσινάρη είναι σήμερα Επικεφαλής της Νομικής & Εταιρικής Διακυβέρνησης της Optima bank, καθώς και Γραμματέας του Διοικητικού της Συμβουλίου.

Από την αρχή της επαγγελματικής της σταδιοδρομίας το 1997 ασχολήθηκε με το χρηματοπιστωτικό δίκαιο, παρέχοντας τις νομικές υπηρεσίες της σε εγχώρια και αλλοδαπά πιστωτικά ιδρύματα. Από το 2003 κατείχε σημαντικές θέσεις ως νομικό στέλεχος τραπεζών, όπως επικεφαλής της Νομικής Υπηρεσίας της Omega Bank (2003-2006), της Proton Bank (2006-2011) κι εν συνεχεία της Νέας Proton Bank (2011-2013).

Το 2013 εντάχθηκε στην Eurobank και ανέλαβε την θέση Υποδιευθύντριας στην Διεύθυνση Νομικών Υπηρεσιών της Eurobank και στη συνέχεια το 2014 προσελήφθη στην Alpha Bank, όπου και παρέμεινε έως το 2019, αρχικά ως Υποδιευθύντρια και στη συνέχεια ως Διευθύντρια στην Ανώτερη Διεύθυνση Νομικών Υπηρεσιών της Alpha Bank, με αρμοδιότητες τη νομική υποστήριξη όλου του φάσματος τραπεζικών εργασιών της Alpha Bank. Στο παρελθόν παρείχε επίσης νομικές υπηρεσίες ως Of Counsel, κυρίως σε θέματα επενδύσεων, κατασκευής μεγάλων έργων, διαχείρισης απαιτήσεων, ενώ εξειδικεύεται και σε θέματα τεχνολογιών πληροφορικής & επικοινωνιών.

Διαθέτει εκτενή εμπειρία στη διαμόρφωση οργανωτικών και επιχειρηματικών στρατηγικών με βάση τις αρχές εταιρικής διακυβέρνησης, καθώς και εμπεριστατωμένη γνώση της ελληνικής και ευρωπαϊκής τραπεζικής νομοθεσίας, έχοντας εμβαθύνει τόσο στις νομικές όσο και στις επιχειρηματικές ιδιαιτερότητες της τραπεζικής. 

Η κα. Αναστασία Πετσινάρη είναι κάτοχος πτυχίου Νομικής και LL.M Τραπεζικής & Χρηματοοικονομικής από τη σχολή Νομικών, Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, LL.M Διεθνούς Εμπορίου & Πρακτικής Διεθνών Επενδύσεων από το Πάντειο Πανεπιστήμιο Κοινωνικών & Πολιτικών Επιστημών, καθώς και MBA από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών.  Έχει επίσης ειδικευθεί και πιστοποιηθεί στις Διαπραγματεύσεις, στο Harvard law School, Program on Negotiations, ενώ είναι και Διαπιστευμένη Διαμεσολαβήτρια του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας & Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.