ΕΕκτελεστική Επιτροπή

Κωνσταντίνος Βατούσης

Strategy & IR

KONSTANTINOS VATOUSIS

Διαθέτοντας πάνω από 20 έτη εμπειρίας στον χρηματοοικονομικό κλάδο (Επενδυτική Τραπεζική), ο κ. Κωνσταντίνος Βατούσης κατέχει τη θέση του Επικεφαλής της διεύθυνσης Strategy & IR  της Optima bank.

Ξεκίνησε τη σταδιοδρομία του το 2000 στην KPMG Advisors, όπου διετέλεσε στέλεχος στο τμήμα Corporate Finance, με ειδίκευση στις συγχωνεύσεις και εξαγορές (mergers and acquisitions), αποτιμήσεις εταιρειών (valuations and fairness opinions), στους ειδικούς οικονομικούς ελέγχους (due diligence) και στις δανειακές αναδιαρθρώσεις εταιρειών (debt restructurings). 

Το 2007 ανέλαβε επικεφαλής του τομέα Επενδυτικής Τραπεζικής (Investment Banking) της Millennium bank, όπου ολοκλήρωσε με επιτυχία μια σειρά από συναλλαγές στο χώρο των εξαγορών και συγχωνεύσεων, αποτιμήσεων αλλά και εργασιών κεφαλαιαγοράς.

Το 2011 εντάχθηκε στην ανεξάρτητη εταιρεία χρηματοοικονομικών συμβουλευτικών υπηρεσιών Core Capital Partners ως Senior Investment Banker, με ειδικότητα στο σχεδιασμό και στην εκτέλεση σύνθετων συναλλαγών, μεταξύ των οποίων ήταν και η εξαγορά της Επενδυτικής Τράπεζας Ελλάδος (νυν Optima bank) σε διεθνή διαγωνισμό.

Το 2019 ο κ. Βατούσης εντάχθηκε στην εκτελεστική ομάδα της Optima bank (πρώην IBG) ως Επικεφαλής της διεύθυνσης Strategy & IR, έχοντας ηγετικό ρόλο στην ανάπτυξη του μακροπρόθεσμου στρατηγικού σχεδίου της Τράπεζας και στη μετατροπή της Επενδυτικής Τράπεζας της Ελλάδος από μια χρηματιστηριακή σε μια σύγχρονη εμπορική τράπεζα (Optima bank) καθώς και της σχέσης της Τράπεζας με τους επενδυτές/μετόχους της.

Ο κ. Βατούσης είναι κάτοχος πτυχίου Οικονομικών Επιστημών από το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας (Θεσσαλονίκη) και μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών Money, Banking & Finance από το University of Sheffield.