ΝΤα νέα μας

Δυνατότητα συγκέντρωσης όλων των συνδρομών σε υπηρεσίες

Η Optima bank συνεχίζει να καινοτομεί μέσα από τα digital κανάλια.

Οι πελάτες της τράπεζας θα μπορούν να βλέπουν και να διαχειρίζονται online όλες τις συνδρομές τους σε υπηρεσίες, στις οποίες έχουν συνδεδεμένες τις Optima bank κάρτες τους.

Αθήνα, 30.11.2023

Η Optima bank καινοτομεί για ακόμα μία φορά, ως η πρώτη τράπεζα στην Ελλάδα, που σε συνεργασία με την εταιρεία Subaio και τη Mastercard, δίνει τη δυνατότητα εμφάνισης και διαχείρισης συνδρομών & παγίων εντολών! Σε ένα περιβάλλον όπου κυριαρχεί πληθώρα εφαρμογών η ανάγκη των καταναλωτών για καλύτερη παρακολούθηση των μηναίων εξόδων τους, γίνεται περισσότερο έντονη από ποτέ. Με τη νέα λειτουργία, οι πελάτες της Optima bank, μπορούν να βλέπουν απευθείας μέσα από τα digital κανάλια της τράπεζας (Optima e-banking & Optima mobile app) όλες τις συνδρομές που διατηρούν σε υπηρεσίες, στις οποίες έχουν συνδέσει την Optima bank κάρτα τους (χρεωστική ή πιστωτική) χωρίς να απαιτείται καμία εγγραφή ή επιπλέον κόστος.

Όλα τα βασικά στοιχεία κάθε συνδρομής ή πάγιας εντολής που πληρώνεται με Optima bank κάρτα, όπως για παράδειγμα συνδρομές σε πλατφόρμες ψηφιακής μουσικής, αποτυπώνονται σε μία οθόνη και εμφανίζονται με απλό και κατανοητό τρόπο, ώστε οι χρήστες έχουν με μια ματιά χρήσιμες πληροφορίες, όπως το ποσό, τη συχνότητα και την ιστορικότητα των πληρωμών τους. Παράλληλα, η πλήρης εικόνα των συνδρομών απευθείας μέσα από το e-banking και το mobile banking, διευκολύνει τους πελάτες της τράπεζας ως προς τη διαχείριση και τον προγραμματισμό των επόμενων πληρωμών τους με την κάρτα τους.

Με αυτή τη νέα λειτουργία, η Optima bank, συνεχίζει να δημιουργεί καινοτόμες λύσεις που εξελίσσουν διαρκώς την εμπειρία των πελατών της και ενισχύουν τη "διαφορετική ματιά" της στην τραπεζική εξυπηρέτηση.

Ο κ. Αλέξανδρος Βλαγκούλης, Head of Products & Marketing δήλωσε σχετικά:

Στην Optima bank, είμαστε πάντα προσηλωμένοι στην παροχή πρωτοποριακών λύσεων που βελτιώνουν την εμπειρία των πελατών μας. Η νέα λειτουργία που εισάγουμε, επιτρέπει στους κατόχους καρτών Optima bank να έχουν συνολική εικόνα και διαχείριση των συνδρομών τους σε υπηρεσίες, απευθείας μέσα από τα digital κανάλια μας. Το επόμενο στάδιο αυτής της καινοτόμου δυνατότητας, είναι το να βλέπουν οι πελάτες μας τις συνδρομές τους, που έχουν συνδεδεμένες και με κάρτες άλλων τραπεζών. Η συνεργασία μας με την Subaio και την Mastercard αποτυπώνει τη δυναμική μας προσέγγιση στη διαρκή εξέλιξη των τραπεζικών υπηρεσιών, συνδυάζοντας την τεχνολογική υπεροχή και την εμπειρία των συνεργατών μας.

O Παναγιώτης ΠολύδωροςCountry Manager της Mastercard για Ελλάδα, Κύπρο και Μάλτα πρόσθεσε:

Στη Mastercard, είμαστε ενθουσιασμένοι για τη συνεργασία μας με την Optima bank και τη Subaio, η οποία εισάγει μια πρωτοποριακή λύση για τη διαχείριση συνδρομών στην Ελλάδα. Αυτή η καινοτόμος συνεργασία, απoτελεί απόδειξη της δέσμευσής μας να στηρίζουμε τον χώρο των fintech, καθώς η Subaio αναδείχθηκε μέσα από το Πρόγραμμα StartPath της Mastercard, αναβαθμίζοντας με τις δυνατότητές της την αγοραστική εμπειρία των καταναλωτών για απρόσκοπτες και ασφαλείς συναλλαγές. Η δυνατότητα που προσφέρει η Optima bank στους πελάτες της να παρακολουθούν και να διαχειρίζονται εύκολα τις συνδρομές τους, ευθυγραμμίζεται με το όραμά μας για την εξέλιξη της τεχνολογίας πληρωμών και την προώθηση της οικονομικής ευημερίας. Προσβλέπουμε στη συνέχιση μιας δυναμικής συνεργασίας με την Optima bank με στόχο να προσφέρουμε ακόμα περισσότερες καινοτόμες λύσεις που αναδιαμορφώνουν το τοπίο των τραπεζικών υπηρεσιών.

Ο Frederrick Hamann, CCO, Subaio δήλωσε σχετικά:

Είμαστε ενθουσιασμένοι που σηματοδοτούμε την είσοδό μας στην ελληνική αγορά συνεργαζόμενοι με την Optima bank, έναν πραγματικό καινοτόμο στον τομέα της τραπεζικής στην Ελλάδα. Η δέσμευσή μας είναι να προσφέρουμε μια άρτια, χωρίς προβλήματα εμπειρία για τη διαχείριση συνδρομών και πληρωμών, τέλεια προσαρμοσμένη στον σύγχρονο τρόπο ζωής του καταναλωτή. Οι λύσεις της Subaio έχουν σχεδιαστεί για να ανταποκρίνονται στην ψηφιακή γενιά, δημιουργώντας ένα ισχυρό αίσθημα οικονομικού ελέγχου και ενδυνάμωσης. Συνεργαζόμενοι με την Optima bank, δεν πρωτοπορούμε μόνο σε νέες λύσεις αλλά ενισχύουμε την ανάπτυξη και επιβεβαιώνουμε την κοινή δέσμευση για τη βέλτιστη ψηφιακή τραπεζική εμπειρία.