ΝΤα νέα μας

Διπλή βράβευση της Optima bank στα Interiors Awards 2021

  • Βραβείο στην κατηγορία Concept store για τα καταστήματα της Optima bank
  • Βραβείο για τα κεντρικά γραφεία της Optima bank στην κατηγορία Workspace interior

Δύο βραβεία απέσπασε η Optima bank στη φετινή διοργάνωση του θεσμού των Interiors Awards.

Το πρώτο για το σχεδιασμό των καταστημάτων της που είναι τα πρώτα τραπεζικά καταστήματα χωρίς γκισέ στην Ελλάδα, και το δεύτερο για την εσωτερική ανακαίνιση των κεντρικών της γραφείων στην οδό Αιγιαλείας.

Αποτυπώνοντας τη διαφορετική τραπεζική της φιλοσοφία, η Optima bank δημιούργησε ένα σύγχρονο, φιλικό και λειτουργικό δίκτυο 25 καταστημάτων, που δεν θυμίζει σε τίποτα τα παραδοσιακά τραπεζικά καταστήματα. Με μια σειρά από καινοτομίες, όπως η απουσία παραδοσιακών γκισέ, η ύπαρξη κλειστών meeting rooms για τις συναντήσεις με τους πελάτες και ένα χώρο αναμονής με σπιτική ατμόσφαιρα, η Optima bank κερδίζει καθημερινά τις εντυπώσεις και τις θετικές αξιολογήσεις των πελατών της, τόσο για τις παρεχόμενες υπηρεσίες, όσο για το λειτουργικό, φιλόξενο και ζεστό περιβάλλον των καταστημάτων της.

Το σχεδιασμό των καταστημάτων της Optima bank ανέλαβε μετά από διαγωνισμό, ο αρχιτέκτονας κ. Κώστας Περιφανάκης σε συνεργασία με τη Red design consultants για το branding.

Επιπλέον, βραβείο κέρδισε και για την υποδειγματική διαχείριση και ανακαίνιση του εσωτερικού των κεντρικών της γραφείων στην οδό Αιγιαλείας, καθώς αξιοποίησε τα πιο σύγχρονα και φιλικά για το περιβάλλον υλικά, για να δημιουργήσει ένα σύγχρονο, φιλικό και άνετο εργασιακό χώρο, ακολουθώντας πάντα την αισθητική ταυτότητα και την φιλοσοφία της εταιρικής κουλτούρας της.

Ο σχεδιασμός των γραφείων έγινε από την αρχιτέκτονα της τράπεζας κ. Ελευθερία Οικονομάκη.

Interiors Awards 2021

Τα Interiors Awards 2021 έρχονται να προστεθούν σε μια σειρά από διακρίσεις που έχουν αποσπάσει τα τραπεζικά καταστήματα της Optima bank για την πελατοκεντρική προσέγγισή τους, στα Εθνικά Βραβεία Εξυπηρέτησης Πελατών και το branding τους στα German Design Awards.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Optima bank, κ. Δημήτριος Κυπαρίσσης, δήλωσε σχετικά με τις δύο βραβεύσεις:

Στην Optima bank εισάγουμε μια διαφορετική τραπεζική φιλοσοφία, μια ξεχωριστή προσέγγιση στον τρόπο λειτουργίας μας. Με στόχο να μετατρέψουμε την τραπεζική συναλλαγή σε μια ευχάριστη εμπειρία, δημιουργήσαμε άνετους, φιλόξενους χώρους, που δεν θυμίζουν σε τίποτα τα παραδοσιακά τραπεζικά καταστήματα και γραφεία, φέρνοντας τους πελάτες και τους εργαζομένους μας στο επίκεντρο της λειτουργίας μας. Είμαστε υπερήφανοι για τις δύο αυτές βραβεύσεις, που έρχονται ως επιστέγασμα της σκληρής δουλειάς που κάνουμε εδώ και 1,5 χρόνο, αλλά και ως επιβεβαίωση των στρατηγικών μας επιλογών.