ΝΤα νέα μας

Στο πλευρό του συλλόγου ‘‘ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ’’

Δελτίο τύπου

Η τράπεζα εντάσσεται στο δίκτυο των Συνεργαζόμενων Κέντρων του συλλόγου, με στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση στο ζήτημα της Δωρεάς Μυελού των Οστών.

Αθήνα, 22.12.2022

Η Optima bank πραγματοποίησε μια σημαντική συνεργασία με τον σύλλογο "ΟΡΑΜΑ  ΕΛΠΙΔΑΣ", ως Συνεργαζόμενο Κέντρο του συλλόγου με στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης στο ζήτημα της εθελοντικής δωρεάς μυελού των οστών.

Η Optima bank αναγνωρίζοντας τις προσπάθειες του συλλόγου για αύξηση του αριθμού εθελοντών στη χώρα μας, θα συμβάλει στη διάδοση και τη σωστή πληροφόρηση γύρω από το ευαίσθητο αυτό θέμα, κινητοποιώντας αρχικά το προσωπικό της για τη σπουδαιότητα της δωρεάς μυελού των οστών. Σε συνδυασμό με τις ατομικές της δράσεις, η τράπεζα θα συμμετέχει και σε συλλογικές ενέργειες ενημέρωσης με τον σύλλογο "ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ", ενώ θα αξιοποιήσει τα κανάλια επικοινωνίας της προκειμένου να ενισχύσει τη φωνή του συλλόγου, προβάλλοντας το ηχηρό μήνυμα "γίνε εθελοντής δότης μυελού των οστών".

Το σωματείο "ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ" ιδρύθηκε το 2012. Είναι μη κερδοσκοπικός οργανισμός και αποτελεί έναν ακόμη απαραίτητο κρίκο για τον Σύλλογο Φίλων Παιδιών με Καρκίνο "ΕΛΠΙΔΑ", προς τα παιδιά που πάσχουν από σοβαρά νοσήματα και τις οικογένειές τους. Το 2014, υλοποιήθηκε ο πρώτος στόχος του συλλόγου, με τη λειτουργία Τράπεζας Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών, με σκοπό την κάλυψη των αναγκών ασθενών, παιδιών και ενηλίκων, που χρειάζονται μεταμόσχευση αιμοποιητικών κυττάρων, τόσο στην Ελλάδα όσο και διεθνώς. Έως σήμερα, έχει επιτύχει να εγγράψει περισσότερους από 130.000 νέους εθελοντές δότες στο Εθνικό και Παγκόσμιο Αρχείο, από τους οποίους 233 έχουν βρεθεί συμβατοί και έχουν δώσει μόσχευμα σε ισάριθμους ασθενείς.

Ο πρόεδρος της Optima bank, κ. Γεώργιος Τανισκίδης, δήλωσε σχετικά:

Με μεγάλη μας χαρά ανακοινώνουμε τη συμμετοχή μας ως συνεργαζόμενο Κέντρο Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών, στον Σύλλογο ‘’ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ’’. Δεσμευόμαστε με τη συμμετοχή μας αυτή να προσφέρουμε το βέλτιστο των δυνατοτήτων μας στην προσπάθεια σωστής ενημέρωσης στο ζήτημα της δωρεάς και μεταμόσχευσης του μυελού των οστών. Είναι βέβαιο ότι η αύξηση του αριθμού εθελοντών δοτών στην Ελλάδα, αποτελεί στόχο ολόκληρης της ελληνικής κοινωνίας. Γι' αυτό στην Optima bank, στεκόμαστε στο πλευρό του συλλόγου ‘’ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ’’ με στόχο να ενισχύσουμε το σημαντικό αυτό έργο.