ΝΤα νέα μας

Συνέντευξη του Προέδρου κ. Γεώργιου Τανισκίδη στο insider.gr

Φεβρουάριος 2021

Ο Πρόεδρος της Optima bank, κύριος Γεώργιος Τανισκίδης, παραχώρησε συνέντευξη στο insider.gr και τη δημοσιογράφο Νένα Μαλλιάρα, όπου αναφέρθηκε στους στόχους και τα επόμενα βήματα της τράπεζας και επισήμανε ότι οι τράπεζες, ύστερα από πολλά χρόνια, είναι σε θέση να επιτελέσουν τον πραγματικό, διαμεσολαβητικό τους ρόλο στην Οικονομία, παίρνοντας καταθέσεις και μετατρέποντάς τις σε δάνεια.

Ο κ. Τανισκίδης βλέπει "παράθυρο ευκαιρίας" για την Optima bank στην ελληνική τραπεζική αγορά, σε μια περίοδο όπου υπάρχει αύξηση της ρευστότητας για να διοχετευθεί στην πραγματική Οικονομία, ενώ η τεράστια πρόκληση για τις τράπεζες θα είναι το πώς θα απορροφήσουν τον «ποταμό ρευστότητας» που αναμένεται από τις εισροές των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης.

Σχετικά με την Optima bank, ο κύριος Τανισκίδης ανέφερε:

Είμαστε μία τράπεζα με ορμή, χωρίς κόκκινα δάνεια. Έτσι θέλουμε να συνεχίσουμε, ώστε να είναι χαρούμενοι και η τράπεζα και οι πελάτες μας και οι μέτοχοί μας, τώρα και στο μέλλον. Ήμασταν πολύ καλά προετοιμασμένοι και ξέραμε πώς να κινηθούμε για το στήσιμο της Τράπεζας. Έχουμε μια σπουδαία ομάδα και είμαστε όλοι συντεταγμένοι στον κοινό στόχο.